top of page

Testy v Belgii, zimní příprava v polovině

Finální týden úvodní části zimní přípravy je za mnou. Malinko jsem ubral na zátěži, abych přijel čerstvý na první týmové soustředění. Následujících deset dnů ve španělském Calpe bude hlavně o najíždění kilometrů. Těším se, že se zase sejdeme s celým týmem kompletně dohromady. Kilometry pak ubíhají úplně jinak!



Uplynulý týden jsem se soustředil hlavně na rozvoj maximální síly. V posilovně jsem byl čtyřikrát. Příští týden si dám od zvedání těžkých závaží pauzu, pokračovat budu zase po soustředění. Fázování posilovacího tréninku se mi v minulých sezonách velmi osvědčilo.


Skvělé výsledky výkonnostních testů

Ve čtvrtek jsem v Belgii prošel podrobným testováním. Z výsledků mám velkou radost! Vytrvalostní parametry jsou na skvělé úrovni. Téměř identické, jako před říjnovou pauzou. V hodnotách maximálního výkonu jsem zaznamenal solidní pokrok, watty za poslední dva měsíce narostly o 10%. Na tréninkách jsem to cítil a je skvělé mít to potvrzené i čísly. Také moje váha a tělesné složení je pro zimní období optimální. Mám okolo 8% celkového tuku, tak si o Vánocích budu moct bez výčitek dopřát cukroví.




O víkendu jsem vyrazil do Krkonoš, počasí ale tentokrát úplně nepřálo. Na běžky, ani na kolo to nebylo tak jsme se vydali na pěší túru na Sněžku. Už je to skoro deset let , co jsem tam byl naposledy. Večer jsem si pak užil saunu a vyzkoušel pár nových relaxačních a meditačních cvičení. Nechybělo ani dýchání podle metody Wima Hofa a to včetně koupele v ledově studeném potoce pod horskou chatou.


Stihl jsem i dvě fyzioterapie s Pavlem Bryndou. Má opravdu zlaté ruce a vždy mi dá tělo perfektně do pořádku. Na soustředění tak odlétám odpočatý a perfektně připravený na pořádnou tréninkovou nálož.

789 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Parádní výkon na Liege - Bastogne - Liege

Zima, déšť, 256 kilometrů a téměř 5 tisíc výškových metrů před námi. Přesto jsem se na startu La Doyenne - nejstarší klasiky usmíval. Tušil jsem, že to bude dobrý den. Poslední dny jsem se cítil skvěl

Jsem zpět!

Anchor 1
bottom of page