top of page

Jsem zpět!


Mám za sebou první etapu Vuelty a San Juan a pořádně jsem si ji užil. Trasa 160-ti kilometrového závodu byla převážně rovinatá, o náročnost se ale postarala teplota přes 40 stupňů a silný vítr. Naší taktikou bylo držet peloton po hromadě a v závěru rozjet sprint pro Alvara Hodega.


Mým úkolem bylo hlídat začátek závodu, aby neodjela nebezpečná skupinka a následně udržovat její náskok v přiměřených mezích. Velmi rychle jsem se dostal do závodního rytmu. lo to, jako po másle. Trošku jsem bojoval s vedrem, ale jinak jsem si užíval čas na špici pelotonu.


V polovině závodu jsme přijeli do rychlého úseku zkopce s bočním větrem, kde se naplno závodilo. Bojovat o pozici v rychlostech přes 70 kilometrů za hodinu bylo po takhle dlouhé závodní pauze velice psychicky náročné. Po pár kilometrech se to uklidnilo a já strávil závěr etapy sjížděním dalšího úniku.


Cítil jsem se výborně a měl jsem radost, že jsem hned při prvním startu byl schopný odvést pořádný kus práce pro tým. Alvarovi sice závěr nevyšel, ale v pčíštích dnech budou další šanci zaútočit na vítězství.

150 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Parádní výkon na Liege - Bastogne - Liege

Zima, déšť, 256 kilometrů a téměř 5 tisíc výškových metrů před námi. Přesto jsem se na startu La Doyenne - nejstarší klasiky usmíval. Tušil jsem, že to bude dobrý den. Poslední dny jsem se cítil skvěl

Anchor 1
bottom of page