top of page

Návrat do pelotonu se vydařil perfektně!

Sedm etap Vuelty a San Juan neskutečně rychle uteklo. A všechny jsem si pořádně užil. Lehká nervozita, kterou jsem cítil před první etapou ze mě rychle opadla. Už během druhé etapy jsem se v pelotonu cítil komfortně. Vůbec mi nepřipadalo, že už je to taková doba, co jsem závodil naposledy.


Samotného mě překvapilo, jak dobře jsem závodní nasazení snášel. Záda držela perfektně, dařilo se mi dobře regenerovat a podával jsem dobré výkony i v závěrečných etapách.


foto: Sigfrid Eggers

Do závodu jdem šel s cílem ho objet a snad být aspoň trochu k ruce spolujezdcům . Cítil jsem se ale výborně. Hned první den jsem se zapojil do sjíždění úniku. Užíval jsem si to. Hlavně závěrečné kilometry, kdy jsem se musel vydat ze všech sil, abychom odhodlanou skupinku uprchlíků dostihli.


Druhá etapa nám vyšla parádně. Od začátku jsme kontrolovali závod a v závěru Julianovi Alaphilippovi připravili ideální pozici pro útok v posledním kopci. Předvedl famózní výkon a cílovou pásku protnul jako první. Je to nádherný pocit, že se můžete podílet na týmovém vítězství. Že to zažiju hned při mém druhém startu se mi ani nesnilo.


Následovala časovka na 12 kilometrů. Šel jsem do ní naplno. Chtěl jsem se otestovat a vidět jak na tom jsem oproti ostatním závodníkům. Opět panovalo příšerné vedro, přes 40 stupňů. Rozjíždět se v takovém žáru na ergometru je opravdové peklo. S výkonem jsem byl velice spokojený. Obsadil jsem 32. místo a dosáhl jsem rekordně vysokých hodnot tepové frekvence. Časovka nikdy nebyla mojí specialitou a nyní, se sešroubovanými zády je pro mě složité dostat se do aerodynamické pozice.


Julian časovku vyhrál a oblékl se do dresu lídra závodu. Následovaly ale ještě čtyři etapy. Včetně té nejnáročnější s dojezdem v nadmořské výšce přes 2600m. Bohužel, i přes skvělý výkon celého týmu Julian klesl na druhou pozici. Před startem závodu se nám však o něčem takovém ani nesnilo. Nečekali jsme, že by někdo z nás mohl v horách konkurovat jihoamerickým vrchařům.




Závěrečné, rovinaté etapy již s pořadím nezamíchaly. Zejména poslední etapa však byla úžasným zážitkem. Závodili jsme na 15-ti kilometrovém okruhu kolem San Juanu. 145 kilometrů jsme zvládli za necelé tři hodiny, průměrnou rychlostí 50 km/h. Celá trať byla obsypaná diváky a atmosféra byla srovnatelná s dojezdem Tour de France na Champs Elysées.


Mám ohromnou radost že jsem zpět! Návrat do pelotonu se vydařil na jedničku a já vám všem moc děkuji za úžasnou podporu v minulých dvanácti měsících.

Nyní se přesouváme do Kolumbie. Za týden pokračujeme šesti denním etapákem Vuelta Colombia.

648 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Parádní výkon na Liege - Bastogne - Liege

Zima, déšť, 256 kilometrů a téměř 5 tisíc výškových metrů před námi. Přesto jsem se na startu La Doyenne - nejstarší klasiky usmíval. Tušil jsem, že to bude dobrý den. Poslední dny jsem se cítil skvěl

Anchor 1
bottom of page