top of page

Skvělé zprávy! Do závodů naskočím dříve


Dnes jsme měli během soustředění v Calpe prezentaci týmu. Kromě představení kompletního složení se zveřejnil i závodní program. Definitivně se potvrdilo datum mého návratu do profesionálního pelotonu. A bude to dříve, než jsme původně plánovali! Začínám už koncem ledna v Argentině na Vueltě a San Juan Internacional. Je to parádní zpráva, moc se těším!


Během posledních týdnů jsem se cítil výborně. Už během prosincového soustředění jsme se sportovními řediteli bavili o tom, že bych mohl do pelotonu naskočit o něco dřív. Nechtěl jsem to zakřiknout, tak jsem si to raději nechal pro sebe, dokud to nebylo jisté. Teď během lednového soustředění se to potvrdilo. Startovní číslo bych měl opět připnout 27. ledna. Přesně rok a dva dny po nehodě.


Závod má sedm etap. Čtyři rovinaté, dvě horské a jednu individuální časovku. Po čtvrté etapě nás čeká volný den. Pro moje tělo bude návrat do závodního režimu určitě velkým šokem, a tak volno jistě přijde vhod.


Spolu se mnou se na start postaví Julian Alaphilippe, domácí hvězda Max Richeze, skvělý sprinter Alvaro Hodeg a svůj první start mezi profesionály si tam odbude dvojnásobný juniorský mistr světa Remko Evenpoel. Ihned poté se přesouvám do Kolumbie na šestidenní etapový závod Vuelta Colombia. Má tedy před sebou skoro měsíční turné po Jižní Americe.


Návrat do pelotonu je tedy za dveřmi! Mám před sebou ještě nejakých deset dní tréninku ve Španělsku a pak je čas naskočit zpět do závodního kolotoče. Hurá!

568 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Parádní výkon na Liege - Bastogne - Liege

Zima, déšť, 256 kilometrů a téměř 5 tisíc výškových metrů před námi. Přesto jsem se na startu La Doyenne - nejstarší klasiky usmíval. Tušil jsem, že to bude dobrý den. Poslední dny jsem se cítil skvěl

Jsem zpět!

Anchor 1
bottom of page